Ismertető

Az elmúlt 13 év igazolta, hogy a Tropicarium Budapest egyik kihagyhatatlan látványossága lett. Közel 6 millió ember látta eddig a cápákat és a többi egzotikus állatot. Míg nyitásunk idejében allig-alig hallottunk idegen szót állatkertünkben, addig manapság a külföldiek aránya eléri a 35-40 %-ot.
Nem csak a hazánkban élő más nemzetiségű látogatók jönnek el hozzánk, de nagyszámban érkeznek Szlovákiából is vendégek. Köszönhető ez az intenzív marketing munkának, melyet már évek óta folytatunk, illetve annak, hogy Kelet-Közép-Európában a Tropicarium az egyetlen ilyen jellegű állatkert.
Annak érdekében, hogy a szlovák turisták „otthon” érezzék” magukat, audiovizuális rendszerünkön a magyar és az angol nyelvű információk mellett, szlovák nyelven is meghallgatható minden tudnivaló. Természetesen a többi környező országból is jönnek hozzánk csoportok és családok, Lengyelországból, Ukrajnából, Oroszországból, Szerbiából és most már Horvátországból, Ausztriából is.
Igyekszünk minden régió felé nyitni és saját nyelvű információs szórólappal jelen lenni az adott országokban. Természetesen nem csak külföldi, de vidéki vendégeink is szép számmal érkeznek, mondhatni az ország minden szegletéből. talán már nincs is oylan település, város, falu ahonnan ne látogattak volna el hozzánk családok vagy iskolai csoportok.